Voice-over / reclamestem / stemactrice

Kristel van Eijk, aangenaam!

Ik ben 35 lentes jong en alweer 12 jaar werkzaam als ‘stem.’ Of, zoals het ook genoemd wordt, voice-over/reclamestem/stemactrice.

Ooit werd ik als 20-jarige afgewezen bij RTL voor een baan als presentatrice omdat ik ‘zo’n gezellig Brabants accent’ had. Daar baalde ik van. Ik nam logopedie lessen en ging in Hilversum wonen. Ik kwam via via als DJ bij de radio terecht. Ik werd gevraagd een spotje in te spreken en zo ging het spreekwoordelijke balletje rollen. In de afgelopen 12 jaar heb ik van alles gedaan aan inspreekwerk. Mijn stem is te horen in diverse commercials op radio en tv. Ik mag bedrijfsfilms en tekenfilms inspreken. Ik heb voor WNL, SBS en NTR televisie programma’s voorzien van commentaar. Ik spreek ook uitlegvideo’s en animaties in. Hoera! Lekker divers, daar hou ik van.

Het blijft grappig, eerst afgewezen worden vanwege je accent…En nu mijn geld verdienen met mijn stem! Ik vind inspreken echt heel erg leuk om te doen. Het klopt ook wel, als ik terugdenk aan mijn schooltijd nam ik altijd de ‘voorleesbeurten’ voor mijn rekening en was ik altijd de eerste die haar spreekbeurt wilde doen.

Ik heb uiteraard ook een goede thuisstudio, zodat ik bij een opdracht meteen – hup!- de studio in kan duiken, wel zo makkelijk. Inspreken op locatie is uiteraard ook geen probleem, en vaak naast nuttig, ook erg gezellig. 

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op.