Voice-over / reclamestem / stemactrice

Kristel van Eijk, aangenaam!

Dat meisje dat vroeger áltijd als eerste haar spreekbeurt wilde doen. Dat meisje die steeds de voorleesbeurten voor haar rekening nam bij de Aardrijkskunde lessen. Dat meisje met de papa die trainingen gaf voor hele groepen mensen en zijn genen doorgaf aan zijn dochter. 

Nu ben ik 36 jaar en werk ik als professioneel voice-over, of noem het reclamestem, stemactrice. Niet dat toen ik 14 was ik riep dat ik ‘stem’ wilde worden. Nee zeg (wat is dat?), ik wilde op de tv. Of bij de radio. Beroemd worden. Maar in ieder geval mijn geld verdienen met mensen informeren, amuseren, praten. 

Toen ik bij SLAM!FM aan mijn carriere als DJ begon, sprak ik eens een spotje in voor de Hitkrant, en zo is het spreekwoordelijke balletje gaan rollen. Eerst deed ik het inspreekwerk ‘erbij.’ Nu is het mijn fulltime job waar de volledige focus op ligt. En dat werkt. Focus. 

Ik lach me rot. Want ik vind het zo leuk wat ik doe!! En dat ik dan hier mijn geld mee mag verdienen. Ik zou het bij wijze van spreken gr….Nee, das niet waar. 😉 

Wil je meer weten?

Let me know, ik ben bereikbaar.